Tänään opeteltiin taas uutta juttua, ku nuo edelliset on ollu meille niin helppoja Eli otettiin kaksi muovikuppia (meillä oli hillopurkki ja raejuustopurkki ). Ensin käytetään vain toista kuppia. Koira käsketään istumaan ja laitetaan namu kupin alle niin että koira näkee koko ajan mitä teet. Ja sitten minä sanoin, että etsi ja kun Tupla heti meni kupin luokse haistelemaan,  niin kehuin kovasti ja annoin sen namun. Meillä kupit oli ehkä vähän semmosia, että niitä ei saanu niin helposti kaadettua ja ite saanu namua sieltä. Muutaman kerran näin. Koska se meni niin mallikkaasti, niin otettiin vaikeustaso kaksi kokeiluun. Nyt otettiin toinenkin kuppi ja namu pistettiin toisen niistä alle. Ja näytettiin vielä kertaalleen missä namu on, kunnes sanottiin etsi. Sekin onnistui Tuplalta hienosti. Kerran tais yrittää väärästä kupista löytää namua. Tässä vaiheessa pidettiin vähä taukoa.

Kohta jatkettiin. Vielä kerran tein tuon vaikeustaso kakkosen jutun, kunnes siirryttiin kolmostasolle. Eli nyt namu laitetaan toisen kupin alle, mutta sitten kuppien paikkaa sirrettään. Hitaasti, että koira näkee koko ajan mitä teet. Ohjeessa lukee "jos koira menee saman tien oikean kupin  luo, voit onnitella sitä täysosumasta. Kehu koiraa ylitsevuotavasti ja lopeta leikki tältä erää - tämä ensimmäinen onnistuminen riittää! Todennäköisesti koira kuitenkin menee ensin väärän kupin luo"

Arvatkaapa kummin meillä kävi?

No tottakai Tupla meni heti oikean kupin luo! On se viisas. Hienosti kehuin niin pitkään, kunnes Tupla varasti makupalat joita pidin sohvalla... Nyt katotaan miten ens kerralla käy. Menikö se vaan vahingossa oikean kupin luo, vai harjotellaanko lähipäivinä jo kolmella kipolla