Tulppa-niminen koira hakee uutta kotia Kodinvaihtajat Ry:n sivuilla. Mutta voi, se onkin varattu, ois kyllä vaikuttanu aika kivalle. Vaikka toisessa silmässä olikin synnynnäinen vika.

Menee muutama päivä, kunnes töistä lähtiessä huomaan, että kaveri on yrittäny soittaa pari kertaa ja sitten laittanut viestin, että Tulppa ei olekkaan enää varattu! Haluatteko koiran, nopealla tahdilla? Hmm, pitää kysyä Mikolta kunhan se tulee kotiin, itse oon kyllä ihan valmis ottamaan. Mikko tulee 8 maissa kotiin ja heti hirveä ahdistelu, otetaanko koira, päätä äkkiä, Tulpalla on kiire saada koti! 

Myöntävä vastaus tuli tunteroisen päästä ja minä soitan Nealle, että oltais kiinnostuttu ottamaan Tulppa meille. Asiat hoituivat nopeasti, pari "haastattelua" ja Tulppa on varattu meille.

Helatorstaiaamuna sitten starttasimme puoli 7 maissa aamulla kohti Jyväskylää, johon Nea ja Mona ystävällisesti aikoivat Tulpan Salosta tuoda. Oulusta haimme vielä Jaanan kyytiin ja muutaman kerran pysähdyttiin muutenkin. Varttia vaille kolme oltiin sitten Keljonkankaan ABC:llä, eikä suinkaan ainoina ihmisinä. Pyhäpäivä, niin kaikki muut kaupat on tietty kiinni.

Mutta Tulppa siellä jo odottelikin pihalla. Kovin kontaktinhakuinen ei ollut, mutta aika ihana löllykkä :) Ylipainoa oli jonku verran, mutta sepä ei meitä haittaa. Paperiasiat hoidettiin kuntoon, haettiin apsilta vähä evästä ja eiku takasin autoon. Autossa Tulppa osasi olla hienosti. Tosin kauluri vähän haittasi menoa. Tulpan silmä oltiin leikattu edellisenä päivänä. Kohta koiruus jo nukkuikin osittain minun päällä :) Perillä Kuusamossa oltiin n.kello 11, eli tulihan autossa istuttua lähemmäs 17 tuntia! Paluumatkan ajan mietimme Tulpalle uutta nimeä ja lopulta parhaimmaksi valikoitui Tupla. Se oli tarpeeksi samankaltainen kuin Tulppa, että koirakaan ei menis heti ihan sekaisin.

Stressaantunuthan Tupla varmasti vähän on. Hänen entisessä kodissaan oli lapsi, joka joutui olemaan paljon sairaalassa, joten Tupla on viettänyt paljon aikaa yksin kotona, jonkun vaan käydessä välillä ruokkimassa ja pissattamassa. Pari kertaa muutaman päivän sisällä vaihtui paikka ja ihmisetkin. Mutta nyt koira on meillä ja saa rauhassa asettua aloilleen, ennen kuntokuuria ja tehokoulutusta ;)